Oficiální stránky fotbalového klubu

jasné změny pro příští sezónu

Vážení fanoušci.

Včerejším datem skončilo přestupové období tzv. volný přestup bez souhlasu mateřského klubu. Tento systém přestupů je jednodušší a pro hráče komfortnější. Bohužel pro kluby tolik ne. Letos z Vávrovic volným přestupem odešlo 6 hráčů. Jsme unikát v okresu, protože žádný klub tolik hráčů v jednom ročníku neztratil.  Pro představu zde zadám týmy, které s námi hrají soutěže.

Okresní přebor.

Malé Hoštice, Stěbořice, Hlavnice, Kobeřice, Pustá Polom, Bělá, Vřesina, Budišov nad Budišovkou – 0

Hradec nad Moravicí – 1 – Daniel Wiveger do Žimrovic

Hněvošice – 1 – Daniel Brunclík do Oldřišova

Slavia Opava – 2 – Tomáš Muzička a Jakub Hlaváč do Jakartovic

Jakartovice – 2 – Kevin Postřimovský do Slavie Opava, Daniel Stanke do Šťáblovic

Litultovice -2 – Kamil Janetzský do Zlatník, Jakub Javorek do Dolních Životic

Okresní soutěž

Deštné, Budišov nad Budišovkou, Moravice, Holasovice, Radkov, Svobodné Heřmanice, Palhanec, Melč, Šťáblovice, Slavkov, Dolní Životice – 0

Brumovice – 1 – Richter do Velkých Heraltic

Sosnová – 1 – Klement do Brumovic

Vávrovický 6 hráčů, kteří opouštějí loď:

DaviKříž Davidd Kříž, 34 letý ofenzivní hráč, který poprvé přišel do Vávrovic na podzim v roce 2004. Od začátku byli na něm vidět 2 věci. Měl skvělý výběr místa a tak se na dlouhou dobu stal střelcem číslo 1. Druhá jeho stránka bylo velké sebevědomí, které dělalo obrovský problém lidem kolem něj. Po menších neshodách si na rok a půl vyzkoušel angažmá na Štítině. Během své vávrovické kariéry, která činila 11 a půl let nastřílel více než 100 branek. Navíc díky svým konexím získal pro vávrovický klub značnou částku peněz. Po této sezóně v našich barvách končí a bude působit ve Slavii Opava.

 Filip Mužík, 30 letý univerzální hráč, který ve Vávrovicích působil 2x, jednou na půl roku v sezóně 2014/2015 a nyní v této aktuální. Tento světoběžník svoji kariéru nezaslíbil jednomu klubu, působil v SFC Opava, Slavii Opava, Jakartovicích, Kylešovicích, Kravařích a Dolním Benešově. Jeho příchod vždy zosnoval jeho tchán a trenér v jedné osobě Martin Greipel. Filip svoji přítomností a hlavně skromností vždycky přispěl ke zlepšené hře celého týmu. Jako další působiště si vybral Slavii Opava.

Rostislav Schreiber, 26 letý obránce, který do Vávrovic přišel v létě 2015. Tehdy měl ve své domovině rozepře, ale dnes se již situace uklidnila a právě do Jakartovic se jeho kroky po sezóně odeberou. Rosťa na hřišti vynikal především rychlostí a dravostí. Nikdy nešel pro ránu daleko, perličkou byly vždy jeho souboje s protivníkem. Častokrát byl za zápas obdarován žlutou kartou, dokonce tady dostal svoji první červenou kartu v mistrovských zápasech, což je až překvapující při jeho stylu hry.

 

Petr Arendáš, 36 letý brankář, přišel do Vávrovic v zimě 2017. Od počátku bylo vidět, že jeho přítomnost mezi 3 tyčemi bude přínosem pro celý klub. Jeho výkony zvedly i výkony celého mužstva, kluci před ním byli více v klidu a hráli více uvolněni. Po sezóně rozšíří počet ve Slavii Opava.

 

 

Vladimír Nevřala, 49 letý hráč, který k nám přišel v létě ze Slavie Opava. Vláďa však od začátku nezískal důvěru trenéra, který jej často posílal do zápasu jenom na pár minut. Na jaře neodehrál žádný zápas, protože rekonstruoval byt a nechtěl se fotbalem zatěžovat. Po sezóně zamíří do Strahovic, kde už jednou působil.

 

 

 

Aleš Gebauer, 36 letý obránce, přišel do Vávrovic v roce 2012. Jeho předchozí působiště byly Šilheřovice, Deportivo Opava, Raduň, Kylešovice a Slavia Opava. V první sezóně nepatřil do základní sestavy a spíše vysedával na lavičce, ve druhé byl pilířem obrany. Za éry Martina Greipela hrál a nehrál, trenér dával přednost jiným, ale pokud bylo málo hráčů, tak Aleš vždy přišel a odehrál, to co se po něm chtělo. Ve své poslední sezóně stihl několik zápasů za rezervní tým. Aleš krátce působil i ve výboru FK NOVA. začal s fotbalovou školičkou, kterou po 3 měsících ukončil, často vypomáhal i na klubových akcích. V jeho osobě klub ztrácí hodně pracovitého člověka.

 

V závěru je nutné všem těmto hráčům poděkovat za reprezentaci a popřát jim nejen ve fotbalovém, ale soukromém životě všechno nejlepší.