Oficiální stránky fotbalového klubu

Otázka spadnutí z OP či nikoliv

Každý asi kdo tu chodí, tak se třeba diví, jak se můžu domnívat, že záchranu zajistí to nebo ono. Vycházím pouze z pravidel sestupu, které jsou dané od nejvyšší soutěž. Ta nás sice ještě neovlivňuje, ale druhá liga už ano. Letos z druhé ligy spadly týmy Prostějova a Frýdku = Moraváci. Tím je jasné, že z MSFL musí spadnout 3 týmy, aby uvolnili 1 místo pro jednoho z padajících navíc a pro 2 nováčky z divize (1 z divize D a 1 z divize E).

Když spadnou 3 týmy do divize, 2 postoupí do MSFL  a postoupí do divize 5 vítězů krajského přeboru (Jihomoravského, Moravskoslezské, Zlínského, Olomouckého a Vysočiny, pak musí do 5 krajských přeborů spadnout z 2 divizí 6 týmů, no a mezi nimi by neměl být žádný tým Moravskoslezského kraje.

To znamená, že do moravskoslezského kraje nebude padat žádný tým, 1 postoupí do divize a 1 spadne do I. A třídy (tam ještě není rozhodnuto, kdo).

Do I.A tříd by teda měl spadnout jeden tým z KP, 2 postoupí (z každé skupiny 1 A i B), 4 týmy postoupí z I.B, tak do I.B tříd budou padat 3 týmy.

Do 4. I. B tříd spadnou 3 týmy z I.A a postoupí 6 vítězů okresních přeborů. Mělo by teda do okresů spadnout 5 týmů. 4 poslední v tabulce a pak nejhorší předposlední tým.

No a zatím to pro opavský okres nevypadá moc dobře

I.B sk. A                        I.B sk.B                       I.B  sk. C                           I.B sk. D

Otice 19                         Píšť 25                         Hnojník 23                       Kateřinice 19

Světlá Hora 19            Václavovice 22            Petřvald 22                       Kozlovice 10

Svinov 14                      Dolní Lutyně 22

 

Když se tedy na to podíváme, tak jistotu černého Petra před posledním kolem mají v Kozlovicích a Svinově. Ve skupině C se perou tři mužstva, pokud všechna vyhrají, tak padá pouze poslední. V A skupině nás to zajímá nejvíce, kdyby Otice jakkoliv porazili doma Kylešovice, tak by se měly zachránit. Se Světlou Horou mají lepší vzájemný zápas, poslední by tedy neskončily určitě a proti Kateřinicím v D skupině mají mnohem lepší skóre. A kdyby ještě prohráli Václavovice v B skupině, tak proti nim mají taky lepší skóre. Proto si myslím, že každý vávrovický fanda by měl Oticím držet palce, protože mají náš osud ve svých rukách. Zápas se odehraje v sobotu v 17:00