Oficiální stránky fotbalového klubu

NOVA CUP 2019

První sobotu v srpnu FK NOVA Vávrovice uspořádala 10. ročník NOVA Cupu – turnaje v malé kopané. Předpověď předpokládala, že to bude turnaj plný deště, větru a bláta. Nakonec tomu tak nebylo, počasí se smilovalo, kdy zapršelo před a po Nova cup.

Turnaje se mělo zúčastnit 9 týmů, ale tým Cvoci se 20 minut před začátkem omluvil a tak se muselo upravit rozlosování a celý turnaj se přeskupil, tím se nastalo i malé zdržení.

8 týmů bylo nalosováno do dvou skupin po 4 týmech. V A skupině na sebe narazili týmy Klementova družina a Božkov, zápas byl většinou zápas pouze Klementů, kteří zvítězili 5:2, ve druhém střetnutí vyzvali Radiátoři a Momentálně narušené, zápas byl vyrovnaný, ale druzí jmenovaní zvítězili 1:3. Ve druhém kole urvali oba vítězové další tři body, kdy Klementova družina po boji udolala Radiátory 3:2 a Momentálně narušení Božkov 6:0. I v posledním skupiny bylo o co hrát. Božkov s Radiátory svedl boj o místo ve čtvrtfinále a Momentálně narušení s Klementovou družinou o přímý postup do finále. První zápas se stal exhibicí a Radiátoři vyprovodili Božkov 6:2. Druhý zápas byl vyrovnaný od začátku do konce a taky tak skončil, remízou 1:1.

Zápasy skupiny A:

Klementova družina – FC Božkov 5:2

Radiátoři – Momentálně narušení 1:3

Klementova družina – Radiátoři 3:2

FC Božkov – Momentálně narušení 0:6

Momentálně narušení – Klementova družina 1:1

FC Božkov – Radiátoři 2:6

 

Tabulka skupiny A:

  1. Momentálně narušení             2 1 0 7 bodů 10:2 – přímý postup do semifinále
  2. Klementova družina               2 1 0 7 bodů 9:5 – postup do čtvrtfinále
  3. Radiátoři                                1 0 2 3 body 9:8 – postup do čtvrtfinále
  4. FC Božkov                             0 0 3 0 bodů 4:17 – zápas o 7. místo

 

Do B skupiny byli nalosováni 2 favorité. Loňský vítěz Župani a stálice Mladé pušky. K nim byl nalosován nováček Tým, co si hledá jméno a Pivrnci. Hned na začátku to vypadalo, že favorité budou udávat tempo skupiny. Župani už vedli v poločase nad Pivrnci 3:0, ale nakonec museli být rádi za výhru 4:3. Stejně to vypadalo i s Puškami, kteří po 2 minutách vedli nad Týmem, co si hledá jméno už 2:0, ale borci z Chvalíkovic se vzpamatovali a soupeři vzdorovali, zápas skončil 3:2 v jejich neprospěch. Následoval vzájemný zápas favoritů, který nakonec skončil exhibicí, Župani dostali napráskáno 5:0 od Mladých Pušek. Pivrnci ve svém zápase porazili Tým, co si hledá jméno 2:1 a položili tím dobrý základ k dalšímu postupu, naopak nováček začal tančit nad propastí nepostupu. O všem rozhodovalo poslední kolo, Mladé pušky splnili roli favorita a zvítězili nad Pivrnci 2:1. Župani naopak poslední zápas nezvládli a prohráli 1:0 a díky špatnému skóre je čekal zápas pouze o 7. místo.

 

Zápasy skupiny B:

Župani – Pivrnci 4:3

Tým, co si hledá jméno – Mladé pušky 2:3

Mladé pušky – Župani 5:0

Pivrnci – Tým, co si hledá jméno 2:1

Pivrnci – Mladé pušky 1:2

Tým, co si hledá jméno – Župani 1:0

 

Tabulka skupiny B:

  1. Mladé pušky                          3 0 0 9 bodů 10:3 – přímý postup do semifinále
  2. Pivrnci                                    1 0 2 3 body 6:7 – postup do čtvrtfinále
  3. Tým, co si hledá jméno          1 0 2 3 body 4:5 – postup do čtvrtfinále
  4. Župani                                    1 0 2 3 body 4:9 – zápas o 7. místo

V závěrečné fázi turnaje nás čekaly zápasy o umístění. Nejdříve byla v plánu čtvrtfinále. Čekalo se zda týmy z druhých míst ubrání svoje postavení. Pivrnci narazili na Radiátory a po vítězství 1:0 svoji pozici uhájili. Opačně dopadla Klementova družina, která prohrála s Týmem, co si hledá jméno 2:0. Zápas o 7. místo svedli Župani s Božkov, Župani v posledním zápase zapnuli a zvítězili 6:2. O 5. místo si to rozdali poražení čtvrtfinalisté, Klementova družina zápas ovládla zápas v poměru 3:1. V semifinále zvítězili favorizované týmy, Momentálně narušení porazili Pivrnce 3:1. Mladé pušky se znova utkali s Týmem, co si hledá jméno, ale tentokráte jim nenechali čuchnout a vyhráli 3:0. Zápas o třetí místo byl hodně ovlivněn únavou a počtem v týmu Pivrnců, kteří zápas skrečovali po prohraném poločase 2:0 a odstoupením 2 zraněných hráčů. Tím se na bednu prodral tým, který byl 10 minut před koncem základních skupin málem venku a to Tým, co si hledá jméno. Finále se stalo nečekanou exhibicí, kdy Mladé pušky jasně v zápase dominovaly a porazily Momentálně narušené 5:0

 

 

Zápasy o umístění:

Čtvrtfinále

Pivrnci – Radiátoři 1:0

Klementova družina – Tým, co si hledá jméno 0:2

Semifinále

Tým, co si hledá jméno – Mladé pušky 0:3

Pivrnci – Klementova družina 1:3

O 7. místo

FC Božkov – Župani 2:6

O 5. místo

Klementova družina – Radiátoři 1:0

O 3. místo

Tým, co si hledá jméno – Pivrnci 2:0

Finále

Mladé pušky – Momentálně narušení 5:0

 

Individuální ocenění

Nejlepší fotbalový úbor – Josef Klement (Klementova družina)

Nejlepší fotbalová akce – Ondřej Tesař a Roman Bláha (Momentálně narušení)

Dobrá střela pod břevno – Michal Sedláček (Tým, co si hledá jméno)

Nejlepší brankář – Roman Lichovník (Mladé pušky)

Nejlepší střelec – Lukáš Scholzig 11 branek (Mladé pušky)

Nejlepší hráč – Martin Lachnit (Pivrnci)