Oficiální stránky fotbalového klubu

Sezóna skončila v dubnu

Vzhledem k situaci s Corona – virem byly amatérské soutěže ukončeny v polovině. Tabulky zůstanou, ale nikdo nesestoupil a nikdo nepostoupil. 

Co nám to přineslo? Otázek vzniklo hodně.

Náš A – tým byl po polovině sezóny na 5. místě. Kompaktně složený tým, převážně s odchovanců určitě ostudu neudělal. Ba naopak. Svoji náročnou hrou spíše přitahoval zájem a spousta týmů se muselo hodně připravit na naše kluky. Začátek soutěže byl dobrý. Po hubené výhře nad Štítinou, následovala demolice Melče, nespravedlivá remíza v Těškovicích. Prostředek soutěže byl katastrofální tři porážky (Stěbořice, Kylešovice, Píšť) a pouze remíza doma s Vřesinou. Následovalo období hojnosti, kdy během tří zápasů vsítili kluci 15 zápasů a posbírali všech 9 bodů. Konec byl dobrý, výhra s Březovu a Jakartovicemi, porážka v Životicích.

V brance se vystřídali tři golmani. Tesař, Bartůsek a Matějček. Všichni určitě mají na čem pracovat. Především mladý Ondra Tesař, který zatím svůj potenciál naplno neprojevil. Doufejme, že se pak vrhne do přípravy a bude důstojnou jedničkou.

Obrana fungovala vcelku kompaktně, i přes hodně inkasovaných branek, ale to je fotbal na úrovni okresu, kdy je hodně dbáno na aktivitu než na „katenáčo“. Obrana se navíc musela obměňovat, ale na jejím výkonu to nebylo příliš znát, kluci působili harmonicky.

Záložní řada v řadě zápasů šla spíše dopředu než dozadu, tam by na tom chtělo ještě popracovat. 

V útoku řádil Kuba Lichovník, ostatní kluci, co se na postu útočníka vystřídala proti němu jenom paběrkovala. I když statistika ukazuje, že Kuba se na gól hodně nadře a spoustu šancí ještě spálí. 

Přání: Možná pro někoho je to pořád něco dokonala, ale pro řadu domorodců je velká radost jaký tým je složený. Jsou to převážně odchovanci, místní kluci a nebo kluci, co jsou zde již řadu let a ti tu dědinu reprezentují. Klukům děkuji za předvedenou hru a výsledky v této sezóně. 

Důsledky: Kdyby byly soutěže ukončeny s výsledky jaké byly po podzimu, tak v okresních soutěžích nezůstal asi kámen na kameni. Z I.B  třídy obvykle spadne 5 – 7 týmů, záleží vždy na výsledcích výše. Což by teoreticky  znamenalo, že by do OP spadly 4 týmy (Bohuslavice, Darkovice, Velké Hoštice a Hlavnice), postoupily by Stěbořice, Z III. tříd by postoupily Služovice, Otice a Bělá. při propočtech 14 + 4 – 1 + 3 = 20. Takže by padalo z OP 6 týmů!!! Masakr. Vlastně během roku by se celá soutěž úplně změnila. A všechny týmy od 9. místa dolů by šli z kola ven. Ale to by ještě nekončilo. Do 3 tříd by přibyly teda z okresu přibyla další 3 mužstva a kdyby se přihlásily všechny týmy jako letos. Tak by v okresních soutěžích bylo 43 týmů. A těžko říci, jak by se dělilo do 3. trojek nebo by se zase udělali IV. třídy? Nic méně konec spekulací, nic z toho nebude a naše družstvo je páté.

B – tým je kapitolou samo o sobě. Je to už 10. rok, co funguje, ale poslední roky je to bez koncepce, bez herní tváře, možná i bez zájmu. V této sezóně je to 11. místo se ziskem 8 bodů. Za 2 výhry (Slavkov a Radkov) a 2 remízy (Palhanec a Deštné). Výprask v Heřmanicích, doma s Holasovicemi, pokus o vyrovnanost s Větřkovicemi a Brumovicemi, slušná hra v Oticích, se Sosnovou a Budišovem. Stručně řečený výčet neúspěchu. Letos asi s největší pravděpodobností poslední, pokud se nenajde někdo, kdo tomu cirkusu bude chtít direktorovat. 

Dorost je naší achilovou patou už několik let. Po odchodu ročníku 1997 už nejsme schopni ani sami fungovat, bez pomoci hráčů z Holasovic a v některých chvílích i Brumovic, tak bychom nepřežili. Spolupráce s těmito týmy drží zájem kluků o fotbal a naše přežití pro další generace. Výsledky kluků letos nebyly bůhví jaké, ale žádný vyložený propad tam nebyl. O to překvapivější byl odchod Kuzníka do Kylešovic, Šnajdera a Halátka do vyšších soutěží. Uvidíme zda-li dorost u nás přežije další složitý rok. 

Žáci jsou výsledkově několik let určitě zklamáním. Ale my nejsme Sparta, třeba někdy budeme, ale tomu tak není. Kluci si vybrali fotbal jako svůj koníček a věříme tomu, že trenéři dělají vše proto, aby je fotbal bavil. Výsledky ty se třeba časem dostaví. Zatím je tím nejlepším výsledkem čistá radost s každé povedené akce, střely či gólu. Přejeme hodně takových výsledků.