Oficiální stránky fotbalového klubu

Ohlédnutí za odehranými zápasy

Tento víkend byl ve vávrovických řadách velice problematický. Začneme však tím pozitivním. Naši nejmenší zajížděli do Hatě. Především díky produktivitě Tomáše Černého a Jana Šnajdera tým zvládl utkání a zvítězil 2:6.

Dorostenci jeli do Slavkova, ale bohužel se sešli v přesném počtu, navíc Adam Klásek dojel až  v 10. minutě a to už naši kluci po rohu prohrávali 1:0. Pak přišlo mezi 13.-17. minutou kritické období, kdy Slavkov díky nezodpovědnosti měl 4 velké šance a 2 z nich proměnil. V tu chvíli to vypadalo na výprask, ale naši kluci se zvedli a hru vyrovnali, přesto za poločas pouze 2x ohrozili branku. Ve druhé půli začali naši dobře a snížili na 3:1, ovšem z protiútoku fauloval se soupeř dostal ke standartní situaci, kterou proměnil. Drama vykřesal dobře zahranou standartní situací Chryzcyk, ale to bylo z naší strany všechno, další šance na obou stranách nebyly využity a tak konečný výsledek byl 4:2 pro Slavkov.

B – tým hrál jako jediný doma a to s Budišovicemi. Ovšem také se sešel ve skromném počtu. Hosté byli po celé utkání o něco lepší. Šlo vidět, že jim jde lépe kombinace, ale hlavně na tom byli fyzicky lépe. Navíc se naši kluci nevyvarovali hrubých chyb v rozehrávce, kdy soupeři na góly doslova namazali. Naši kluci v zápase trefili 2x břevno, ale to bylo z šancí strašně málo a soupeř trestal téměř každou hrubku. Výsledkem byla prohra 0:5.

A- tým stejně jako dorost zajížděl do Slavkova, kde se střetl s místním B-týmem. Na zápas dorazilo 9 lidí, do zápasu musel nastoupit Jeník Chryzcyk, který měl v nohách 90 minut za dorost a Kuba Skalík, který nenechal kluky na holičkách a převlíkl se. V základní sestavě se po roce objevil i Tomáš Matoušek a na lavičce byli pouze veterán Roman Lichovník a dorostenec Hanel. Zápas se však pro naše barvy vyvíjel velice dobře. Filip Mrusek dvěma trefami zajistil poločasové vítězství, navíc svou šanci ještě neproměnil Skalík. Ve druhé půli soupeř přidal a výsledek vyrovnal, těsně před koncem mohl být hrdina Roman Lichovník, ale ve vyložené šanci selhal.

Tento víkend nám ukázal velice krutou realitu našeho fotbalu. Spousta zraněných hráčů, vysokoškoláci na kolejích, někteří nemocní a někteří ani nepřijdou. Lze jenom zdvihnout palec nad těma, kteří chodí pravidelně a nad těma, kteří ať jsou zranění nebo po zraněních, tak jdou v těžkých chvílích pomoci a reprezentují náš fotbal.