Oficiální stránky fotbalového klubu

Podzim skončil

Vážení fanoušci teprve teď se dostáváme ke zhodnocení podzimní části soutěže, která skončila již v listopadu.

Začneme našimi nejmenšími. Hned po skončení minulého ročníku se řešilo jestli po dlouhých 30 letech skončí žákovský fotbal v tradiční formě. A stalo se tak, trenér Tomáš Hanel disponoval pouze 13 hráči a nechtěl v soutěži riskovat, že bude muset na zápas jezdit v 11 lidech. Tým se tedy přihlásil do malého fotbalu 1+7. Museli jsme zabezpečit vybavení, takže se zapůjčili branky z Dolních Životic. Soutěž pro kluky začala slušně, uhráli remízu s Kylešovicemi a následně sehráli 2 vyrovnaná utkání, která prohráli. Pak však následovali zápasy plné debaklů a sezónu ukončili prohrou 3:5 se Slavkovem. Získali pouhý 1 bod a krčí se na chvostu tabulky. Trenéři však byli s docházkou a morálkou kluků a dívky spokojeni.

Dorostenecký tým prošel před začátkem sezóny menší obměnou. Z hlediska věku skončili Tesař, Pchálek a Bohm. Do Brumovic se vrátil Martin Pavelek, chtěl už zkusit mužskou soutěž. Na začátku podzimu s fotbalem seknul Matěj Dehner. Nově se do týmu zařadili Chlopčík z Brumovic, Michalec a Šišma z Holasovic. Z žáků přibylo duo Černý a Pavel Šimeček. Úvod podzimu byl jak z říše snů. Dlouho tým držel první pozici, závěr podzimu však nebyl tak růžový – prohra s Raduní, Vítkovem a Slavkovem nám jasně ukázali, že více, jak na bramborový post to nebude. Naši kluci ukázali, že týmy jako Bohuslavice nebo Píšť na ně momentálně nemají, s některými sehráli vyrovnanou partii s vítězným či prohraným koncem – Litultovice, Slavkov, Bolatice, ale soupeř jako Raduň nebo Vítkov ukázali, že je ještě hodně práce, abychom se jim vyrovnali.

 

B – tým loni skončil na předposlední místě své skupiny. Došlo k razantní přeměně kádru. Tým měl za úkol se na jaře sehrát a na podzim zaútočit na střed tabulky. Došlo k přeřazení do jiné skupiny. Bohužel všechny předpoklady nakonec vzali za své. Tým operuje po podzimu na konci tabulky, na svém kontě má nejméně vstřelených branek a více jak polovina zápasů odehraná pod úroveň jejich možností. Najdeme možná jenom 4 zápasy, za které by se kluci nemohli stydět (Budišov, Holasovice, Štáblovice a Sosnová), naprostá tragédie to byla naopak v Heřmanicích nebo s Deštnou. Je třeba s tím něco udělat, aby mužstvo si vytvořilo nějakou svou herní tvář.

 

A – tým je docela příjemným překvapením. Klukům vyšel především úvod, kdy se snažili posbírat, co nejvíce bodů. Konec soutěže byl naopak hodně tristní, kdy prohráli se Slavií, Vřesino a Kobeřicemi. Mrzí především poslední zápas, soupeř z chvostu chtěl v září přeložit zápas kvůli svatbě, vyšli jsme jim vstříc a oni se nám odvděčili nasazením několika hráčů s A – týmu. Na jaře bude třeba ještě hodně práce, aby tým získal minimálně 15 bodů, které by měli stačit k záchraně.