Oficiální stránky fotbalového klubu

Analýza soutěží

Naši nejmenší soutěž ukončili. Jsou sice poslední, ale získali 5 bodů a některé zápasy byli jenom o krůček k dalšímu. Klukům děkujeme za reprezentaci a trenérovi za čas věnovaný.

Dorostencům chybí do konce jeden zápas na půdě druhého Slavkova. Vypadá to papírově, že jejich 5. místo bude konečné, ale kdyby se náhodou vítězství povedlo, tak by to znamenalo možný posun třeba až na 3 .místo, ale buďme asi realisti a tento výsledek je pro nás dobrý.  Klukům rovněž děkujeme a přejeme jim, aby poslední zápas vyšel. V soutěži je o vítězi jasno, bude jím mužstvo Raduně. O posledním týmu a možném sestupujícím rozhodne konec, Píšť versus Bohuslavice.

B – tým vyhrál své druhé utkání, proti hodně oslabené Sosnové. Chybí nám 3 kola do konce. Bude to souboj o 10 – 13. místo. Týmy na těchto místech jsou od sebe vzdáleni o bod. Takže konec bude jistě zajímavý. Hlavně proto, že Vávrovice hostí Heřmanice a jedou do Deštné, poslední zápas mají Holasovice.  Rozhodně je 6 bodů ve hře. Zajímavý bude i konec pro čelo. Životice měly v polovině soutěže jasně nakročeno zpět do přeboru, ale poslední kola ukazují něco jiného, do hry se teoreticky vrátily Holasovice a hlavně Melč, další kola napoví.

A – tým je nyní na 6. místě OP. Poslední 3 kola také napoví, naši kluci už jistě nesestoupí a ani nepostoupí. Nejlépe mohou skončit na 4. místě, nejhůře na 8. místě, což můžeme považovat za dobrý výsledek. Čeká nás souboj na Březové, se Slavií Opava a ve Vřesině. Letos je soutěž zajímavá na obou pólech tabulky. O postup si to rozdá trojice Slávia, Stěbořice a Hlavnice. O záchranu více týmů, Kobeřice zřejmě soutěž jenom dohrají, ale ostatní mají, o co hrát. Letos by mohly z I.B třídy spadnut 2 týmy (Kylešovice, Šilheřovice nebo Chuchelná), což by znamenalo pád hned 4 týmů z OP. Nad propastí tančí Služovice, které mají nejmenší šanci na 10. Jakartovice ztrácí 6 bodů, což je v této matematice hodně, ale pokud by přece jenom padaly jenom 3 týmy, tak na 11. Štítinu jsou to pouze body 3. 12. místo patří překvapivě Dobroslavicím, které stejně jako Jakartovice na jaře hodně tápou. Úplně v pohodě nemůžou být ani týmy Píště, Těškovic a Březové. Otazníky však po odehrání dalšího kola budou mizet.