Oficiální stránky fotbalového klubu

Léto skončilo, sezóna začala

Nyní Vám přinášíme ohlédnutí za odehranými zápasy našich mužstev v sezóně 2019/2020. Naši nejmenší odstartovali svou pouť v okresní soutěži 1 +7 jako poslední. V Holasovicích bohužel prohráli 3:5.

Dorostenci sehráli tři zápasy a bohužel třikrát se stejným koncem. Všechny zápasy se zdají výsledkově vyrovnané, nejdříve doma podlehli Budišovu 1:2, o týden později prohráli ve Stěbořicích 0:1 a nyní doma stejným výsledkem s Bolaticemi. Dorost se musí připravovat a srovnávat s tím, že si musí mezi sebou najít nového či nové střelce. S odchodem Chryzcyka odešlo minimálně 20 branek za sezónu, tak uvidíme, kdo z našich mladých střelecky procitne, třeba už teď ve Vítkově.

B – tým zatím zažívá podzim dobře naladěn. První zápas je čekal ve Štáblovicích, které se musely hodně reorganizovat po odchodu cca 10 hráčů, čímž byla výhoda na naší straně. Zápas byl vyrovnaný a dlouho i výsledkově, o bod přišli až v 88. minutě a prohráli 1:2. O týden později přišel zápas, který snad nikdo u béčka nepamatuje. Přijel Slavkov, který nám loni hodně naděloval. A začátek utkání vypadal na to, že nám nadělí ještě více. Do 20. minuty bylo skóre 0:3, Slavkov prakticky z každé větší šance dal branku. Naši kluci se sice snažili kombinovat, ale branku až na malé výjimky vůbec neohrozili. Ujala se až střela Kleina, která propadla hostujícímu golmanovi a vykřesávala nějaký plamínek naděje. Ten mále úplně zhasnul, když v úvodu druhé půle využili hosté roh a vedli 1:4. Pak však do toho naši kluci šlápli a hráči Slavkova začali řešit situace hodně laxně a během 2 minut se podařilo Škopkovi snížit na 3:4. Nervozita začala gradovat, hrálo se nahoru dolů a Škopek střelou ze 16tky vyrovnal a když v závěru přidal svůj 4 gól a strhl vedení na naši stranu, tak snad nikdo nemohl uvěřit zázraku ve Vávrovicích. V dalším týdnu náš tým čekalo derby s Palhancem, hrálo se velkém dusnu. Zápas byl znovu hodně vyrovnaný bez velkých šancí, územní převahu měl Palhanec. Ovšem z ojedinělé povedené akce vytěžil Klein vedoucí branku. Druhou mohl přidal po krásné individuální akci Klásek, ale míč si ukopnul, pak jej vybojoval (údajně faulem, který rozhodčí neodpískal) a přistrčil Jochimovi a ten skóroval do prázdné branky, gól byl nejdříve uznán, ale mohutných protestech domácích odvolán pro ofsajd, který domácí rozhodčí signalizoval z postavení, z kterého jej regulérně nemohl vidět. V závěru, když už se nastavovalo 7 minut došlo ke střetu před hostujícím vápnem a byl nařízen přímý volný kop, z této situace domácí vyrovnali na 1:1.

A – tým má za sebou teprve 2 zápasy. Nejdříve doma udolal Štítinu 1:0 až v samotném závěru utkání. Štítina byla v prvním poločase velice aktivní a nepouštěla domácí do hry. Ve druhém poločase se obraz hry změnil a naši kluci byli aktivnější na míči a dostávali se do šancí, ale Lichovník či Chryczyk své šance neproměňovali, na druhé straně však také Štítina 2x nebezpečně zahrozila, ale v první chvíli zachránila tyč a ve druhé špatné načasování výskoku útočícího hráče. V samotném závěru protrhl střeleckou smůlu Jakub Lichovník, nachytal na hruškách nejlepšího hráče zápasu hostujícího Martina Vitáska, který lehký ze zákrytu viděl na poslední chvíli a nestihl na něj zareagovat. Dále kluci sehráli zápas s Melčí, která dojela oslabená o několik hráčů a unavená z pohárového semifinále. Naši kluci byli hlavně unaveni ze sobotních oslav a tak se někteří méně a někteří výrazně na hřišti plandali. Konečné skóre byl 7:2 pro domácí, ale nutno přiznat, že do stavu 3:1 se jednalo o vyrovnané utkání a pak už to bylo o individuálních kvalitách a načasování. Melč se snažil převážně Hoferkem a Machurou kombinovat na obrané půlce Vávrovic a Vávrovice po získání balónu chodily do rychlých kontrů, které jim často vycházely.