Oficiální stránky fotbalového klubu

Letní hrůza ve Vávrovicích

Konec léta je nenávratně tady. Fotbalové soutěže se rozběhly, ale těžko říci, jestli v létě uvidíme bílý prapor až pojedou do cíle. 2x se soutěže nedokončily. Nás může mrzet loňská sezóna, kdy oba týmy mužů měly nakročeny k dobrému umístění a překonání svých rekordů. Místo toho nám zůstalo jenom povědomí, co kdyby se to dohrálo, jak by to asi dopadlo. Místo toho v červnu a červenci nastalo zemětřesení a horko těžko se lepily trenérské funkce. Nakonec se naposledy nechal přemluvit Zdeněk Richlý a k němu nastopupil Tomáš Matoušek. B – tým je po odchodu Přemka Krčmaříka (který to dělal 10 let) jako horký brambor, nikdo tuto těžkou funkci nechce a spálit se přitom je tak rychle. Pokus Jakuba Slíva měl dobrý začátek, ale nedobrý konec. Kdy trenér očekával velebení za svou velkou snahu, ale opak je pravdou na těchto funkcích. 

Áčko přišlo o své dva tahouny ještě před začátkem soutěže. Lákavá nabídka si zahrát krajskou soutěž bez kolektivního úsilí, byla pro bratry Lichovníky velice silná a náhradu se nepodařilo najít. žhavými kandidáty byli z Malých Hoštic Harasim a Blaga, ale oba zvolili jiné týmy okresního přeboru a to Kylešovice a Komárov.  Tým pracoval na dvou frontách a to v poháru, kdy udělal velice dobrý dojem a výsledek. Když postoupil přes Otice, Budišov a Holasovice do semifinále poháru. A teď ve středu se jedou poprat o nemožné do Velkých Heráltic. Bohužel ligové působení je i pro samotné hráče velikým utrpením. V prvním kole nastoupili proti Litultovicím, ale hned se ukázalo, kde my ztratili, tak oni získali. Minimálně přítomnost Jakuba Šroma v Litultovickém dresu dávala signál, že Litultovice nebudou otloukánkem jak tomu bylo loni, ale jeden z favoritů na čelní umístění. Po zásluze si odvezly 3 body za vysokou výhru 5:2. Ve druhé utkání jeli kluci do Dolních Životic, tam předvedli velice dobrou první půli. Ale druhá připomínala grotesku, někteří posilněni ještě z festivalu Hrady.cz, jiní zase po Memoriálu Václava Laiferta, který se konal den předtím v neděli ráno odpadli a ve druhé půli byli už jen stínem hráčů z prvního poločasu. Navíc je srazila na kolena vlastní branka Hanziho, která přišla po katastrofální nedomluvě s golmanem. Byla z toho prohra 3:2. A do třetice všeho špatného se událo tento víkend doma proti Těškovicím. Chcete body? Přijeďte si do Vávrovic. Řada laxních řešení a nedomluv měla za následek prohra 0:4 v poločase a i přes zlepšený výkon ve druhém, tak na víc než korigování na 1:4 to nebylo. A tak sice budeme hrát semifinále poháru, ale krčíme se na dně okresního přeboru. 

B – tým vstoupil do soutěže ještě o týden později a los jim zrovna nepřál. I když na los to asi svádět nebudeme, protože každý zápas pro naše kluky bude řežba, dřina a odříkání. No, ale po roce přijeli Brumovice a hned se ukázalo, jak je důležité mít ve trojce 2-3 rozdílové hráče. Udělají Vám ten zápas úplně sami. Přesto, že kluci ve předu – Seník a Škopa měli náznaky či šance, tak pernamentně zatěžovaná obrana kupila zbytečné chyby, které pak kluky připravili o pěkný výsledek. V prvním poločase 2x špatně vystavený hráč do ofsajdu a jeden neodhad na míč a ze slibného výsledku byla poločasová prohra 1:3, ve druhém poločase soupeř ještě 2 branky přidal a byla z toho domácí porážka 1:5. Druhé kolo zavedlo kluky do Štáblovic a po 5 minutách to bylo na ručník, jeden namazaný chleba před prázdnou bránu, jedna penalta a domácí vedli 2:0. Jinak zápas především o střed pole a před naši šestnáctkou byl o něco lepší s Brumovicemi. DOmácí se totiž hnali za tím, nám nasázet těch gólů více, ale mířidla seřízená špatně dovolovala nám kontrovat, bohužel s minimálně 5 nadějných střel či pozic branka nepadla. A jak se říká nedáš dostaneš. Lehký centr do velkého vápna umístil Jenda Pchálek do vlastní branky = třetí branka, co jsme si dali sami. Zápas završila pěkná fotbalová akce domácích, která skončila gólem našeho bývalého hráče Sedláčka. Konečný výsledek 4:0.

No, aby ten článek byl ještě černější, tak dorost doma padl 2:11 s Oldřišovem.  

Tak a teď je třeba začít sbírat body. Kluci přes týden potrénujte a o víkendu se třeba smůla protrhne a přijde lepší série.