Oficiální stránky fotbalového klubu

Začátek jara s mírným optimismem

Soutěžní ročník 2021/2022 se nám přelil do druhé poloviny. Zatím se nám jaro pere s velkými výkyvy teplot, kdy jeden týden se pečete, druhý mrznete a třetí moknete. Jedno kolo se muselo i celoplošně odvolat.

A-tým vstupoval do jarní části jako veliký outsider, body a umístění z předešlých sezón jsou zapomenuty a podzimní průšvih znamenal umístění na konci tabulky. Vždycky se říkalo, že 30 bodů musí stačit k záchraně v přeboru, tak letos to bude možná výjimka potvrzující pravidlo. Zatím nám dává za pravdu hlavně výsledková mizérie opavských týmů v I.A a potažmo v I. B třídě. Protože odliv týmů z vyšších soutěží bude znamenat více sestupujících z okresního přeboru. Na jednu stranu by soutěž zase byla pestrá, kdyby v ní po třech letech místo 3 nových týmů bylo třeba 5. Má to však jeden háček. Na sestupových pozicích jsou teď i Vávrovice. Řekněme si upřímně jistota záchrany je dnes 9. flek a 33 bodů.  Kluci si to vzali za své a ve svých 4 vystoupení 3 zvítězili, nejdříve doma proti Vřesině 4:0, následovala však porážka doma s Dolními Životicemi 1:4, pak však přišly shodné výhry 2:0 v Těškovicích a doma proti Štítině. Na těch statistických 33 bodů našim klukům zbývá uhrát 14 bodů, což je jednoduše 5x vyhrát z 9 zápasů, ale každý zápas začíná za stavu 0:0 a nikdo se nedá lacino. Takže uvidíme, každý zápas bude důležitý, teď se jede do Komárova, který je v sestupových vodách rovněž namočen a posléze doma čekají Stěbořice, které se ještě nevzdaly naděje na souboj o první flek a chtějí si rozhodně udržet flek druhý.

B – tým je velkou neznámou pro všechny. Když se znovu zákládal. Tak měl mít 3 funkce, aby staří a neprespektivní hráči v klidu dohráli, mladí rozehrávali a kluci po zranění či lavičkáři áčka se rozehrávali. Když se dnes podíváme na sestavu, tak převažuje bod 1. Většina dohrává a tím ten tým trochu ztrácí perspektivu do budoucna. Ovšem ještě jeden element má velkou cenu a to je parta a chuť do hry. Což bude taky významným aspektem, jak se budeme v květnu rozhodovat jestli rezervu stále držet. Předsezónní cíle byly tři. Dosáhnout více bodů než na podzim, zlepšit 2x více střelbu branek a neobdržet více, jak 100. Kluci cíle v prvních třech zápasech zatím naplňují. Nejdříve začali na půdě favorita z Brumovic a prohra 2:0 byla sice zasloužená, ale pro soupeře to nebylo zadarmo. V druhém utkání jsme překvapili oslabené Šťáblovice, kdy jsme vyhráli 3:2. Nutno přiznat, že na všech třech brankách měli lví podíl hráči A-týmu Klein a Pchálek. Třetí zápas byl však výbuch, prohráli jsme 1:0 v Radkově. Samotná soutěž se po 3 kolech pěkně zamotala. Pro nezaujatého fanouška musí být i zajímavá. Mezi 1. – 6. místem je 4 bodový rozdíl. Což věstí jenom to, že to bude boj až do konce.  Na 7. místě se trochu osamostatnily Větřkovice a pak je spodek a boj o to neskončit poslední. A tam je i naše béčko na Deštnou ztrácíme bod, na Palhanec a Radkov 4 body. Sosnová už je trochu mimo. Uvidíme, kam se třeba posuneme za další 3 zápasy, ale řekněme si, že teď nás čekají tři týdny očistce, doma Otice a Holasovice a venku Větřkovice. Bod by byl z těch zápasů zlatý.

Dorostenci neztratili v prvních zápasech tvář. Překvapili. Hráli se 2 soupeři, kteří jim na jaře nadělili pořádný výprask. Kluci sice oba zápasy prohráli, ale s Litultovicemi jenom 0:2 a v Oldřišově 1:2. Doma pak uhráli nerozhodný výsledek s Chvalíkovicemi 0:0. Tabulkově klesli o 1 místo na 9. příčku. 

 

Žáci zažívájí veliký bum v počtu nově registrovaných kluků a uvažuje se poprvé v historii o založení přípravky. Výsledkově zatím kluci tápají, prohráli 5:0 v Velkých Herálticích. Důvod je jasný, věkový rozdíl hráčů, kteří nastupují. Přesto budeme držet palce.