Oficiální stránky fotbalového klubu

Jaro se přehouplo do letního měsíce

Náš první tým pokračoval ve sbírání bodů. Nyní ve třech zápasech přidal 7. Dalo by se říci, že povinně porazili doma Kylešovice 9:1 a vyhráli 4:0 v Závadě. Velmi pěkný výsledek přivezli z Píště a stali se teprve třetím týmem, který suveréna obral.  Přebor se tedy pomalu krystalizuje. Ve vedení je Píšť a vzhledem ke ztrátě Stěbořic ve Vřesině je bodový odstup už 4 body. Píšti stačí 2 x vyhrát a soutěž vyhraje.  Los má velice příznivý čeká ji Závada a Melč.

Souboj o záchranu se také už pomalu krystalizuje. Melč nyní prohrála s Kylešovicemi a tím ztratila kontakt z 11. místem, los rovněž není příliš dobrý a tak můžeme předpokládat, že Melč je dalším jistým sestupujícím. Zcela reálně jsou však nyní ohrožena i mužstva na 10. a 11. příčce. Mezi 7. Těškovicemi a 11. Komárem je 5 bodů. Ohroženy jsou proto všechny týmy v tomto pásmu. V I.B jsou především hodně ohroženy Žimrovice a Darkovice.

B-tým dohrává možná svoji poslední sezónu. V tomto období měl ještě reálnou šanci se posunout z chvostu tabulky, ale po dobrých výsledcích Deštné, je téměř jisté, že skončíme poslední. V Sosnové jsme v hodně lepené sestavě odolávali domácím dlouho, dokonce jim pomohl rozhodčí k penaltě, kterou neproměnili. Ujali jsme se vedení a drželi se do 60. minuty, kdy přišlo možná trochu přísné, ale hlavně vyloučení nesprávného hráče. Sudí Prasek ukázal jako několikrát v zápase, že v tom má zmatek. Hned po vyloučení následoval přímý kop z něhož padl vyrovnávací gól, který byl z obrovského ofsajdu, ale domácí pomezní se jen smál… Od té doby už to byla hra kočky s myší a výsledek 4:2 v náš neprospěch byl ještě dobrý.  O týden později náš čekal favorizovaný Budišov a prvních 20 minut nám vyšlo náramně, dali jsme branku a byli jsme i lepším týmem. Do poločasu soupeř otočil a pak už se hrálo jenom na naší branku, fyzicky jsme vůbec nestíhali a byla z toho zasloužená porážka 1:6. Derby na Palhanci bylo vyrovnané. Hru rozhodly tři momenty a to neproměnění palhaneckých šancí, využití individuálních chyb v obraně Palhance a dvojice Pchálek a Mrusek, kteří tým potáhli směrem dopředu.

Dorost na jaře má hodně vyrovnané zápasy, ale nesbírá body. Podařilo se mu porazit pouze Kylešovice. Poslední zápasy ho čekaly týmy z čela a tam už to bylo o něčem jiném Slavkov vyhrál 4:1 a Bolatice dokonce 5:0.

Žáci šli v některých zápasech výsledkově nahoru. Remíza 2:2 ve Vítkově, prohra 2:0 ve Slavkově a s Holasovicemi 0:2, prohra se Stěbořice 2:3. Značí zlepšení kluků oproti podzimu, kde byly výsledky horší. Děkujem za reprezentaci, práci na tréninku jak hráčů tak trenérů