Oficiální stránky fotbalového klubu

Nová sezóna v plném proudu

Ročník 2022/2023 je v plném proudu. Do soutěže tentokráte vstoupilo poprvé v historii 5 týmů. K áčku, béčku, dorostu, starším žákům se nově přihlásili mini žáci.

Áčko vstoupilo do soutěže jako první. Hlavní změna nastala na postu trenéra. Po 23 letech dal trénování sbohem, legenda, držák Zdeněk Richlý. (pozn. občas pomáhá s vedením tréninků).  Zdeněk začal s trénováním v roce 1999, po jeho boku se vystřídalo hodně asistentů. Tímto se zapsal mezi ty „velikány“, kteří fotbalu obětovali aspoň 2 dekády. (Dalšími byli Pavel Maiwald, Mirek Bartošák, Franta Šnajder nebo p. Hanel). Jeho rukama prošli největší talenti posledních let a prakticky 80 % a – týmu trénoval v mládežnických kategoriích. Říci děkuji prostě nestačí, legendám je třeba se poklonit. Kariéru ukončil Jirka Otipka. Legendární Pupík byl především oporou žáků a dorostu. Tehdy v něm Zdeněk Richlý objevil obrovský talent pro zkombinování důrazu a rychlosti. V mládežnických týmech byl obrovskou ofenzivní silou. V mužích ve Vávrovicích odehrál 3,5 roku než si přivodil vážné zranění kolena, následně dlouho rehabilitoval, aby se na půl roku vrátil a následně na několik let doplnil enklávu vávrovických odchovanců ve Heralticích. Loni ohlásil comeback a v létě udělal závěrečnou tečku. Děkujeme Jirko. 

Áčko vstoupilo do soutěže totálním propadákem, prohrou 1:5 v poháru ve Štáblovicích. Nic na to neomluví ani to, že den předem slavil Hanzi 30. Mimochodem vše nej. Druhý pokus byl mnohem lepší a to vysoká výhra nad Březovou 8:2. Od té doby ovšem je čekání měsíc na výhru. Nejdříve po slušném výkonu přišla prohra 3:2 doma proti Jakartovicím, kdy řádili bratři Šupáci na straně soupeře. Následovala prohra 2:1 v Žimrovicích, vedeme a v posledních 10 minutách ztratíme výhru. Atomsféra byla vyhrocená, rozhodčí to nezvládnul a pořadatelé napadli několikrát naše hráče, což považujeme za něco nemyslitelného, ale v Žimrovicích to mají za standart. Poslední byla jasná domácí porážka od Dolních Životic 1:5, opět se vedlo a pak přišla zasloužená porážka. Věříme, že to kluci napraví. Jedou teď do Štítiny. 

Béčko zažilo také hodně. Příslib, odliv a příchod. Tak nejdříve přísliby, které se nepovedly. Tomáš Černý, určitě nejvíce talentovaný ze své family přislíbil, že doma hrát bude. No a nakonec z toho bylo nic. Filip Figura ohlásil comeback a zatím jej nikdo neviděl. Peťa Fifeger pokračuje ve svém průměru 1-2 zápasy za půl roku. Odliv, odešel Dominik Lakomý, v zimě jsme jej vytáhli z Jakartovic, kde dohromady odehrál možná 180 minut a předtím taky neudělal velkou slávu ve Stěbořicích, Kylešovicích či Slavkově. No a nyní hraje zase o soutěž výše v Žimrovicích, kde zase sedí. Člověk nechápe. Přišli naopak David Brigula, Vladimír Nevřala a Pavel Šimeček. První zápas pohráli 3:7 ve Větřkovicích, druhý doma 0:10 proti Šťáblovicím, pak přišla jediná výhra 2:1 v Radkově, nutno říci, že obě branky dal Daniel Klein. Pak přišla domácí prohra 2:4 z Hradcem B a poslední zápas skončil prohrou 1:6 v Oticích.

Dorost svou pouť začal jako druhý. Prohra 0:5 doma s Velkými Heralticemi.  Pak v soutěži prohráli 8:1 ve Slavkově a porazili 4:1 Zátor. V současné době je dorostenců dost, protože převahu mají silné ročníky 06 a 07.

Největší problém máme u starších žáků, jejich počet nás zaskočil. Máme strašně mladý tým oproti ostatním týmům a tak z úvodních dvou zápasů se stali exhibice v náš neprospěch. Prohra s Chvalíkovicemi a Litultovicemi byly velké.

Naše přípravka sice taky dostává náklepy, ale zatím to není o výsledku. kluci se učí každým tréninkem a každým zápasem. Zatím jich má trenér dostatek. Je schopný točit i tři pětky. Jsem zvědavý jak dlouho to klukům vydrží. Každý soupeř je sice nad jejich síly, ale opět je to dáno věkem. Máme oproti ostatním hodně malé děti. Tady hlásíme návrat legendy. Náš kmet a trenérská legenda Miroslav Bartošák. 

Přejeme hodně štěstí našim týmům.